Gefronste wenkbrauwen

Gefronste wenkbrauwen liegen niet. Er is onderzoek gedaan naar gezichtsuitdrukkingen het blijkt dat je niet met je wenkbrauwen kunt liegen. Ik begrijp van dit onderzoek dan dit bij gebarentaal een belangrijke rol speelt. Doven laten zich daarom wellicht een stuk minder makkelijk op het verkeerde been zetten als iemand ze wat vertelt.

Ik zelf ben niet doof en ik stond behoorlijk op het verkeerde been bij dit sportnieuws. Ik weet niet of het toeval is maar ik vond bijzonder veel links over sport toen ik gefronste wenkbrauwen googelde. Blijkbaar gaan sportnieuws en verwarring vaker hand in hand.

Het nieuws dat de eredivisie heren apart gaat was het verassende sportnieuws dat invloed had op mijn gezichtsuitdrukking. 

Op zichzelf waren er al vaker geluiden dat de eredivisie een aparte organisatie zou moeten worden, iets wat bijvoorbeeld in Italië en België al langer het geval is. Wat bij mij vooral mijn gezichtsbeharing naar het bovenste deel van mijn voorhoofd deed verhuizen was de keuze van de partner en de timing.

Allereerst de timing. Midden tussen twee seizoenen in, 15 juni, lijkt een uitstekend moment. Echter, is er niet over 15 dagen een Bondsraad? Een nieuw idee door tien leden van de Nevobo (tien clubs) in samenwerking met de organisatie zelf, hebben de overige 900 leden daar niets over te zeggen? Of is het een beetje zoals de Tweede Kamer waar je ook te pas en te onpas een éénmans -of in dit geval tienmansfractie- mag beginnen? Ik weet het niet.

Dan de partner. Betrouwbaar wordt hij geacht, zo lees ik. Ze betalen immers al voor het beachvolleybal, en ze zullen hun betalingen betrouwbaar nakomen, vermoed ik.

Alleen vanaf juli 2024 is sponsering en reclame door gokbedrijven niet meer toegestaan en aan banden gelegd. Alleen voor sportclubs (is de eredivisie een sportclub?) is een uitzondering gemaakt tot 1 juli 2025 omdat de sportclubs dan aan het idee kunnen wennen. Dus volgens mij is het 2025 hoe dan ook einde verhaal en is dit gebruik maken van een uitzondering waar vraagtekens bij gezet kunnen worden. Immers er valt weinig te wennen aan een nieuwe situatie "zonder", als die situatie "met" nog niet eens van start is gegaan.


Moet je als sportorganisatie met gezondheid hoog in het vaandel wel in zee gaan met een bedrijf die leeft van gokverslavingen? Mag je dan inzetten op hoeveel burpees je teamgenoot gaat doen bij eerste volgende training of welke medespeler de afgelopen week de meeste of minste calorieën heeft gegeten? Er zijn vast creatieve manieren te vinden om gokken en een gezonde levensstijl te combineren, maar het voelt als zoeken naar iets wat er niet is.

Kortom ik ben heel benieuwd naar de uitleg die aan de volleybalwereld hierover gegeven gaat worden en of mijn haren boven mijn ogen mijn kruin gaan bereiken of het puntje van mijn neus.

Reacties